Hrvatska

IZBORI: HDZ poziva sudionike i kandidate na izborima da se suzdrže od neutemeljenih izjava

Piše: PolitikaPlus/Hina

Iz HDZ-a su u srijedu pozvali sve sudionike i potencijalne kandidate na unutarstranačkim izborima da se suzdrže od netočnih, neargumentiranih i neutemeljenih izjava koje stvaraju loše ozračje među članstvom HDZ-a i nanose štetu ugledu i političkim interesima stranke.

HDZ u priopćenju podsjeća da su Predsjedništvo i Nacionalno vijeće jednoglasno odlučili da se u vrijeme kampanje od 2. do 15. ožujka, odnosno 22. ožujka, kada je moguće održavanje drugog kruga izbora, ne održavaju stranačke obljetnice posvećene 30. godišnjici utemeljenja HDZ-a na lokalnim i županijskim razinama.

Prema pravilima izborne promidžbe stranačka tijela aktivno ne sudjeluju u pripremama ili samoj organizaciji bilo kakvih aktivnosti kandidata. Kandidati sami, putem svojih izbornih stožera, aktivista i volontera organiziraju pozivanje članstva na događanja, pripremaju i uređuju prostorije te poduzimaju i obavljaju sve druge aktivnosti i radnje vezane uz njihovu izbornu promidžbu.

"Sukladno odlukama Predsjedništva, Nacionalnog vijeća te Središnjeg izbornog povjerenstva, pozivamo sve sudionike i potencijalne kandidate na unutarstranačkim izborima da se suzdrže od netočnih, neargumentiranih i neutemeljenih izjava koje stvaraju loše ozračje među članstvom HDZ-a i nanose štetu ugledu i političkim interesima HDZ-a".

Sve prigovore i žalbe o mogućim nepravilnostima u provođenju izbornog procesa, kandidati su dužni dojaviti Središnjem izbornom povjerenstvu, istaknuo je u priopćenju.

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Ivan Kujundžić jutros je od glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića i svih tajnika njihovih lokalnih organizacija zatražio da zaustave praksu obilježavanja HDZ-ovih obljetnica u vrijeme izborne kampanje.

"Učinimo sve da ovaj izborni proces bude festival, a ne karneval demokracije. Preispitajmo savjest, budimo dostojanstveni", poručio je Kujundžić.

Također, kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač ustvrdio je da se zbog unutarstranačkih izbora događaju pritisci na terenu.

"Ljude se ucjenjuje radnim mjestima, kreditima, raznim natječajima, to je činjenica. Ljudima u mom stožeru se prijetilo, to je činjenica, širem članstvu nije jednostavno", rekao je Kovač.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori hdz, hdz