Zagreb

Zagreb Pride: Čeka nas gomila lažnih obećanja...

Piše: PolitikaPlus/Hina

LGBTIQ udruga Zagreb Pride izrazila je nezadovoljstvo odabirom Jadranke Žarković za savjetnicu za obrazovanje predsjednika Republike Zorana Milanovića te kažu kako ih čeka još pet godina lažnih obećanja.

"Prepuštanjem takvog značajnog mjesta osobi koja je dokazano saveznica desnog klerikalnog pokreta, novi predsjednik Republike pokazuje ne samo da ne možemo računati na to da će braniti demokratske vrijednosti i ljudska prava, već da ćemo i nakon istrpljenog mandata Kolinda Grabar-Kitarović i dalje bivati prevareni i ostavljeni na cjedilu od strane hrvatskih političara", napisali su iz te udruge na svojoj facebook stranici.

Predsjednik Republike potvrdio je da će psihologinja i nekadašnja ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković biti njegova savjetnica za obrazovanje te je demantirao medijske navode da je kao ravnateljica Agencije slala učitelje i nastavnike na predavanja udruge U ime obitelji i Hrvatskog generalskog zbora.

Iz Zagreb Pridea dodaju kako "sada znaju da ih čeka pet godina lažnih obećanja" te da je ovim potezom Milanović izgubio njihovo povjerenje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

homoseksualci, lgbt, zoran milanović