Kultura

FILM: Dani dječjeg filma od 5. do 8. ožujka u pulskom kinu Valli

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dani dječjeg filma, popularna "Pulica u kaputu" održat će se od 5. do 8. ožujka u Kinu Valli, a bit će prikazano ukupno deset filmova, od suvremenih animiranih i obiteljskih filmova do bezvremenskih klasika europske i svjetske produkcije, priopćeno je u utorak iz Pula Film Festivala.

Filmovi koji će se prikazati s podnaslovima i biti popraćeni čitanjem su "Medo Bamzi i Gromomed", "Petar Pan", "Cirkelina, Koko i divlji nosorog", "Eia i sove" te "Jakov, Mimi i brbljavi psi", filmovi "Bori", "Praznici u divljini", "Rocca mijenja svijet" i "Čarobnjak iz Oza" imat će podnaslove, a film "Naprijed" je sinkroniziran.

Od kultnih klasika prikazat će se "Petar Pan" iz 1953. i restaurirana verzija u 4K rezoluciji "Čarobnjaka iz Oza" iz 1939. godine. Čak je pet hrvatskih premijera, a Pixarov film "Naprijed" počinje se prikazivati na dan otvorenja programa, 5. ožujka. Za predškolske i školske ustanove omogućene su posebne projekcije s po dva jutarnja terminima i to u četvrtak 5. i petak 6. ožujka. 

"Program 'Pulice u kaputu' Pula Film Festival realizira uz potporu HAVC-a, Grada Pule i Europa Cinemas, a namijenjen je dječjem uzrastu s ciljem promoviranja vrhunskih filmova koji nisu promotivno eksponirani, no koji imaju obrazovnu i društvenu važnost. Time se nastoje razviti afiniteti najmlađe publike prema manje marketinški izloženim naslovim", navode iz Pula Film Festivala.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DJEČIJI FILM, FILM