Regija

SLOVENIJA: Na teretnom vlaku iz Srbije nađeno skrivenih 30 migranata

Piše: PolitikaPlus/Hina

Trideset ilegalnih migranata iz Iraka, Sirije, Irana i Afganistana, među njima 12 djece, otkrila je slovenska policija na teretnom vlaku koji je iz Srbije prevozio glinu, prilikom kontrole na graničnom prijelazu Dobova, objavljeno je u srijedu.

Granična policija u utorak je u Dobovi, prilikom kontrole kompozicije s 20 zatvorenih vagona iz Srbije, otkrila 30 migranata iz spomenutih zemalja. Među njima se nalazilo  i 12 djece u dobi od 5 do 14 godina, te žena u visokoj trudnoći, a tri su osobe nakon otkrivanja trebale liječničku pomoć, objavila je u srijedu policijska uprava iz Novoga Mesta.

Prema navodima policije,  uvjeti u vagonima u kojima su se, skriveni u glini, prevozili ilegalni putnici bili su opasni za život zbog nedostatka kisika, a razmočena glina na površini se je stvrdnula, stvorivši za njih dodatno opasni "oklop" na površini.

Pri otvaranju vagona pripadnicima granične policije pomagali su vatrogasci iz Brežica, a u traženju ilegalnih putnika sudjelovali su psi i vodiči iz saveza vodiča pasa za spašavanje Slovenskog kinološkog saveza.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SLOVENIJA, SRBIJA, ILEGALNI MIGRANTI