Regija

PREVENCIJA: Od ponedjeljka zatvorene sve škole, vrtići i fakulteti u Sloveniji

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sve odgojno obrazovne ustanove u Sloveniji bit će zatvorene od ponedjeljka zbog širenja koronavirusa, objavio je u četvrtak na Twitteru slovenski premijer Marjan Šarec.

"Ministarstvima za zdravlje i za obrazovanje naredio sam da pripreme sve što je potrebno da se s ponedjeljkom zatvore sve odgojno-obrazovne ustanove. To je  zahtjevna mjera s mnogim posljedicama, ali nužna u sadašnjoj situaciji", naveo je Šarec.

Takvu je odluku donio kao premijer vlade u odlasku koju bi u petak nakon glasanja u parlamentu trebala naslijediti nova vlada četiriju koalicijskih stranaka pod vodstvom Janeza Janše.

Odluka o zatvaranju škola, fakulteta i vrtića donesena je nakon što su u srijedu zbog slučajeva koronavirusa među nekoliko članova nastavnog osoblja zatvorene dvije osnovne škole.

Zatvorena je tako škola u Kamniku, čiji je stanovnik i nekadašnji gradonačelnik upravo Šarec, a druga je škola s oko tisuću učenika u mjestu Šmarje pri Jelšah na istoku, uz granicu s Hrvatskom.

U Sloveniji je prema službenim podacima od četvrtka potvrđeno 57 slučajeva zaraze koronavirusom, ali se očekuje da će broj nastaviti rasti.

Jučerašnji dnevni porast potvrđenih slučajeva zaraze najveći je od prvog slučaja zaraze koronavirusom u Sloveniji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BOLEST, PANDEMIJA, SLOVENIJA, KORONAVIRUS