Zagreb

POTVRĐENO: Zaraženo dijete iz vrtića, 119 djece ide u samoizolaciju kao i 16 zaposlenika

Piše: PolitikaPlus

15:56 Iz Grada Zagreba potvrdili su kako je koronavirusom zaraženo jedno dijete iz zagrebačkog vrtića.

Donesena je odluka da se objekt zatvara na 14 dana, te da 119 djece mora ići u samoizolaciju, kao i 16 zaposlenika. U tijeku je obavještavanje svih roditelja o navedenom kao i o mjerama koje su dužni poduzeti., izvijestili su iz Službe za informiranje Grada Zagreba.

U Hrvatskoj je detektirana još jedna osoba zaražena koronavirusom, otkriveno je danas na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u 16 sati, nakon što je jutros objavljeno da je u Hrvatskoj zaražena 31 osoba.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da od jutros nema znatnog povećanja broja pozitivnih, samo je dodatno detektiran jedan bolesnik koji je pozitivan, bliski kontakt ranije zaražene osobe.

- I dalje nemamo znakove lokalne transmisije, rekao je Beroš.

Pod nadzorom je danas 5991 osoba, dodao je.

General Boris Zdilar ispred Oružanih snaga rekao je da imaju jednog zaraženog pripadnika koji se nalazi u Klinici Fran Mihaljević.

- Radimo izvide i radnje sukladno smjernicama, imamo situaciju pod kontrolom, rekao je Zdilar.

Zdilar je rekao da su uvedene mjere koje se odnose na preraspodjelu radnog vremena, ali i poručio da ništa neće utjecati na spremnost Hrvatske vojske.

Odgovarajući na pitanje novinara o informaciji o zaraženom djetetu ravnateljica Klinike Fran Mihaljević Alemka Markotić rekla je da se uglavnom radi o obiteljskim kontaktima te da u cilju zaštite privatnosti obitelji neće iznositi podatke.

- Ako bude potrebno, evo, onda ćemo dalje, rekla je Markotić.

Beroš je ranije danas kako je jasno da će broj novooboljelih u Hrvatskoj idućih dana rasti, no iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske upozorili su da se koronavirusa ne treba bojati kao velike pošasti te da panika čini štetu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, koronavirus, epidemija