Mojbiz

Marić: Pojačana potražnja za 50 do 60 ključnih artikala, nema nestašice

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar financija Zdravko Marić u subotu je izjavio da je pojačanom potražnjom i kupnjom u trgovinama obuhvaćeno 50 do 60 ključnim artikala te još jednom istaknuo da privremeno prazne police ne znače nestašicu.

"Govorimo o povećanoj potražnji za oko 50 do 60 ključnih artikala, a u maloprodaji u prosjeku inače govorimo o između dvije i tri tisuće artikala. Proteklih nekoliko dana sveli smo se na 50 do 60, a jako dobra stvar je da su vodeće hrvatske kompanije na toj listi", rekao je Marić uoči jutrošnjega sastanka u vladi.

Na komentar novinara kako se građani žale da trgovci koriste situaciju i dižu cijene, Marić je odgovorio da su mu neki od njih jučer rekli da neće dizati cijene kako bi ostvarili dodatnu zaradu.

Marić je još jednom ponovio da prazne police ne znače nestašicu.

"Gotovo svaki artikl ima gotovo pet supstituta, domaćih ili stranih. Ako primjerice trenutno nema neke zubne paste iz Italije, ima pet drugih", kaže Marić.

Zaključio je da svi trebaju slijediti upute stožera te da nema potrebe za paničnim reakcijama.

Na pitanje hoće li pojačana potrošnja nadomjestiti gubitke na svim drugim područjima, odgovorio je kako je to sada teško reći.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Zdravko Marić, trgovina