Hrvatska

MVEP: U koordinaciji s Austrijom, 17 Hrvata otputovalo iz Maroka

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova koordiniralo je u suradnji s austrijskim ministarstvom odlazak 17 hrvatskih državljana iz marokanskog grada Marakeša u Beč, objavio je u utorak MVEP.

Poteškoće povratka hrvatskih državljana iz Maroka u Europu primarno su bile prouzročene obustavama zrakoplovnih letova. Veleposlanstva RH u Rabatu i Beču, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, poduzimali su sve aktivnosti kako bi se omogućila brza i sigurna repatrijacija hrvatskih državljana - čiji se dolazak u Beč predviđa u kasnim večernjim satima.

Prema trenutnim procjenama, oko 30 tisuća građana Europske unije nalazi se na području Maroka. Za sve njih, veleposlanstvo RH u Maroku kao veleposlanstvo države članice predsjedavajuće Vijećem EU, u suradnji s državama članicama Europske unije i Delegacijom EU u Rabatu, nastavlja koordinirati zajedničke aktivnosti država članica pri repatrijacijama u EU te pružati svu diplomatsku potporu, priopćeno je.

Hrvatskim državljanima u Maroku nadležno veleposlanstvo RH pruža svu konzularnu i drugu pomoć te stoji na raspolaganju 0-24h, priopćio je MVEP, koji dodaje da "koristi prigodu zahvaliti austrijskim kolegama koji su omogućili povratak hrvatskih državljana u Europu".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mvep, hrvatska, maroko