Hrvatska

PULA: Od 14 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije, potvrđen jedan slučaj

Piše: PolitikaPlus

Istarska je policija tijekom protekla 24 sata zaprimila 14 novih dojava građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na tom području, no provjerom je utvrđeno da se samo u jednom slučaju osoba nije pridržavala propisanih uputa.

"Policijski službenici provjerili su sve dojave te je u jednom slučaju utvrđeno da se osoba nije pridržavala uputa i mjera o samoizolaciji. Od 13. ožujka do danas bilo je ukupno 74 dojave, a policija je utvrdila 13 slučajeva kršenja mjera samoizolacije",  kazala je Hini glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

O svim utvrđenim kršenjima mjera samoizolacije, navela je ona, policijski službenici obavijestili su državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija.

"Iz podataka je vidljivo da broj kršenja pada, vjerujemo da su ljudi shvatili važnost samoizolacije, kako za njihovo zdravlje, tako i za zdravlje njihovih bliskih ali i šire zajednice. Koristimo priliku ponovno apelirati na sve naše građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora", istaknula je Vitasović.

Apelirala je na sve  građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te slušaju upute kriznog stožera.

U ime policije zahvalila je svim savjesnim građanima na dojavama te ih i je pozvala da sumnje u kršenje mjera samoizolacije nastave dojavljivati policiji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, ISTRA