Mojbiz

ZAHTJEV: Sindikat policije traži da Vlada odbaci zahtjeve za smanjenjem plaća

Piše: PolitikaPlus

Sindikat policije Hrvatske pozvao je u subotu Vladu i MUP da odbace pozive za smanjenje plaća u javnom sektoru, koje u javnost plasiraju "pojedini neodgovorni političari".

"U trenucima kad nekima od zaposlenika u javnom sektoru, među koje svakako spadaju zdravstveni radnici i policajci, predstoje najteži dani u karijeri, pozivanje na smanjivanje njihovih plaća samo unosi nemir među njih", priopćio je sindikat.

Iz sindikata su poručili da su policajci stupajući u službu bili svjesni da s policijskim poslom dolazi i suočavanje s raznim rizicima, a ovih se dana uobičajenim rizicima kojima su inače izloženi pridružila i prijetnja od zaraze potencijalno smrtonosnim virusom COVID-19. 

"Policajci prihvaćaju i taj rizik te će savjesno obavljati svaku dužnost koja će im u predstojećim danima biti povjerena, ali ne zaslužuju da, dok su oni na cesti, pojedini političari iz svojih udobnih domova i ureda pozivaju na smanjenje njihovih materijalnih prava", kaže SPH.

Od Vlade i MUP-a traže stoga da odbace pozive za smanjenje plaća u javnom sektoru, posebice policijskih službenika i zdravstvenih djelatnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, PLAĆE