Hrvatska

BEROŠ O POJEDINIM LIJEČNICIMA: U svakom ratu postoji peta kolona!

Piše: PolitikaPlus/Hrt

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je na konferenciji Stožera civilne zaštite prozvao "zlonamjerne pojedince" koji situaciju s manjkom zaštitne opreme prikazuju lošijom nego što jest, spomenuvši pritom "petu kolonu".

Beroš je, govoreći o manjku zaštitne opreme, rekao da ga ljuti ponašanje zlonamjernih pojedinaca te da situacija nije optimalna, ali je daleko bolja od one koja se zlonamjerno prikazuje.

- Dobio sam informaciju da su pojedini liječnici namjerno sklanjali zaštitnu opremu s polica da bi prikazivali stanje kao loše. U svakom ratu postoji peta kolona, želim poručiti svima da maksimalno radimo na nabavi zaštitne opreme, rekao je Beroš podignuvši glas.

Dodao je da u ovom trenutku iz Zaboka prema Zagrebu putuje kamion sa 7.000 maski te milijun rukavica i ogrtača, a sutra navečer iz Kine stiže avion s milijun i 300 maski, 500 tisuća zaštitnih rukavica i 50 tisuća odora.

Beroš je rekao da se čuo s kolegama iz Francuske i Švicarske te da je situacija svugdje loša, ali je osudio zlonamjerno prikazivanje situacije lošom. Pitao je ravnatelje domova zdravlja gdje su bili i jesu li nabavljali opremu kad su prema svim domovima zdravlja prije nekoliko mjeseci išle upute da se moraju pobrinuti za zaštitnu opremu.

- Situacija nije tako loša kako se prikazuje, poručio je Beroš.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VILIM BEROŠ, LIJEČNICI