Hrvatska

MUP: U Istri sedam osoba kršilo mjeru samoizolacije

Piše: PolitikaPlus/Hina

Istarska policija je u posljednja tri dana sedam osoba zaustavila u pokušaju da, iako su pod mjerom samoizolacije, vozilom napuste svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka, pa ih je radi izricanja kazni prijavila Državnom inspektoratu.

 Iz policije u petak navode kako nastavljaju nadzirati provođenje odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, zbog čega su policijski punktovi postavljeni na ulaznim i izlaznim cestovnim pravcima svih istarskih gradova.

 "Neznatan broj građana nema valjanu propusnicu i ne ispunjavaju uvjete za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, te se njima uz upozorenje onemogućuje napuštanje" istaknula je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

 Vitasović je ponovila kako je osobama koje se namjeravaju vratiti u mjesto prebivališta ili stalnog boravka omogućen povratak.

 Od 13. ožujka policiji su ukupno poslane 224 dojave, od čega je 46 osoba zatečeno u kršenju samoizolacije.

 Vitasović je upozorila osobe u samoizolaciji da se obvezno moraju pridržavati te mjere, odnosno ne izlaziti iz kuće niti ostvarivati socijalne kontakte.

 "U interesu je to očuvanja njihova zdravlja, zdravlja njihovih najbližih i šire zajednice te ključno da bi se spriječilo širenje COVID-19", poručila je.

 Građane je podsjetila i na zabranu zadržavanja na ulicama, šetnicama, u parkovima i javnim površinama. Najavila je da će policija, s obzirom na predstojeći vikend, pojačano nadzirati šetnice i uobičajena mjesta okupljanja kako bi se izbjegli socijalni kontakti većeg broja ljudi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POLICIJA, ISTRA