Svijet

PANDEMIJA: Ubrzava se prebacivanje francuskih i talijanskih oboljelih u Njemačku

Piše: PolitikaPlus/Hina

Njemačka vojska ubrzala je u subotu prebacivanje francuskih i talijanskih oboljelih od novog koronavirusa u Njemačku.

Bolnica u Berlinu trebala bi u subotu primiti šest francuskih pacijenata na intenzivnu njegu. Oboljeli će biti prebačeni helikopterom iz Strasbourga, objavila je gradska uprava Berlina.

Njemačka, koja ima više od 48.000 službeno potvrđenih slučajeva Covida-19 i oko 400 umrlih, u subotu je također primila i šest talijanskih pacijenata.

Teško oboljeli Talijani bili su prebačeni njemačkim vojnim zrakoplovom iz Bergama, posebno teško pogođenog grada. Oni su hospitalizirani u Koelnu, Bochumu i Bonnu, rekao je glasnogovornik Sjeverne Rajne -Vestfalije.

Iz Francuske je jedan vojni helikopter iz Metza u Essen u subotu prebacio dvije teško oboljele osobe.

Od početka epidemije, desetak zaraženih je prebačeno ambulantnim kolima u njemačke bolnice, rekao je dužnosnik hitnih službi Metza.

Francuska ministrica za oružane snage Florence Parly je rekla da je razgovarala s njemačkom kolegicom Annegret Kramp-Karrenbauer i na Twitteru je "duboko zahavlila njemačkim prijateljima na podršci i solidarnosti".

Francuska vojska već je sudjelovala u evakuaciji oboljelih iz francuske pokrajine Grand Est u druge epidemijom manje zahvaćene francuske regije.

U nedjelju je predviđena velika operacija prebacivanja četrdesetak pacijenata iz te pokrajine u Novu Akvitaniju, u dva brza vlaka TGV iz Nancyja i Mulhousea.

Epidemija Covida-19 teško je pogodila pokrajinu Grand Est.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koronavirus, njemačka, italija