Kultura

NATJEČAJ: "Moje drago serce" - produžen rok za prijave na književni natječaj

Piše: PolitikaPlus/Hina

Mjere sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, unijele su promjene i u Međunarodni književni natječaj za kratku ljubavnu priču "Moje drago serce", pa je, tako, do 30. travnja produžen rok za prijavu na natječaj.  

„Dakle ostanite doma i pišite priče“, poručuju organizatori autorima koje mole da im svoje ljubavne priče vezane uz Ozalj pošalju na e-mail adresu [email protected]

U jednoj datoteci pošaljite priču pod zaporkom, a u drugoj rješenje zaporke, tj. podatke o autoru, poručuju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, koji po sedmi put dodjeljuju nagradu “Stjepko Težak” za najbolju kratku ljubavnu priču potaknutu pismom grofa Petra Zrinskog, koje je noć uoči smaknuća u Bečkom Novom Mjestu, uputio voljenoj supruzi Katarini.

Nagradu dodjeljuju pod pokroviteljstvom Grada Ozlja, Ministarstva kulture i Karlovačke županije.

Nagrada za najbolje kratke ljubavne priče nosi ime „Stjepko Težak” u spomen na znamenitog hrvatskog jezikoslovca rođenog u Ozlju.

Dodjeljuju se tri novčane nagrade: 5.000 kuna za prvu, 3.000 kuna za drugu i 1.500 kuna za treću nagradu.

Još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima. Termini proglašenja najuspješnijih autora i dodjele nagrade "Stjepko Težak" bit će objavljeni naknadno.

Pristigle priče vrednovat će stručno povjerenstvo u kojemu su književnica Julijana Matanović, profesorica Dubravka Težak sa Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, te književnik i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

književnost