Zagreb

Tomašević: Zbog Bandića tražimo hitnu sjednicu Gradske skupštine

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zastupnik Lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević u srijedu je najavio da će tražiti hitnu sjednicu Skupštine zbog neizdržive situacije s gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je odbio ponudu države da se obnovi Zagreb od potresa. 

“Bandić nastavlja rat s građanima Zagreba. Nije Prvi april, gradonačelnik je danas odbio ponudu države da se obnovi Zagreb od potresa te izjavio Ministarstvu da Grad Zagreb nema novca za financijski doprinos obnovi i da nijedan od 4800 gradskih stanova nije slobodan da se tamo zbrine obitelji koje su ostale bez doma", priopćio je Tomašević nakon što je državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir na N1 televiziji ocijenio da Grad Zagreb u ovom trenutku nije partner Vladi u obnovi grada nakon potresa. 

Tomašević je ironično zahvalio HDZ-u "što je do GUP-a u Zagrebu podržavao sve Bandićeve malverzacije i što je donio zakone poput Lex šerifa prema kojima je gotovo nemoguće zakonski smijeniti gradonačelnika". "Naime, čak i da HDZ glasa s oporbom za referendum o smjeni Bandića to i dalje nije dovoljno jer Bandić ima više od 1/3 svojih zastupnika u Skupštini", kaže Tomašević.

"Zabranjeni su prosvjedi zbog korone i oštećena je zgrada Gradske skupštine, no tražit ćemo hitnu sjednicu Skupštine pa makar bili na livadi jer je ovo neizdrživo”, poručio je predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka, gradski zastupnik stranke Zagreb je naš! Tomislav Tomašević. 

Državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir ocijenio je da Grad Zagreb u ovom trenutku nije partner Vladi u obnovi grada nakon potresa te da ne pokazuje dobru volju da sudjeluje u tom projektu.

"Moramo biti potpuno jasni i otvoreni - Grad Zagreb se izjasnio da gradonačelnik Bandić zapravo ne želi obnavljati Zagreb. Njihove primjedbe idu u tom smjeru, ali i sam gradonačelnik je dao izjavu za medije da su si građani sami krivi što je do toga došlo i da ne treba nikakva obnova", izjavio je Uhlir za N1.

Dodao je i da Grad Zagreb neće ni financijskim ni materijalnim sredstvima sudjelovati u obnovi. "Tvrde da nemaju raspoloživih stanova u koje bi se privremeno smjestili građani, a znamo da Grad upravlja s 4800 stanova, a od toga je 800 bespravno useljenih", rekao je Uhlir.  

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, tomislav tomašević