Mojbiz

Plenković poručio: Stat ćemo iza radnika i gospodarstva u najvećoj mogućoj mjeri i na najveći mogući način

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u četvrtak da su gospodarske mjere Vlade za borbu protiv posljedica epidemije koronavirusa usmjerene spasu radnih mjesta i opstanku poduzeća.

"Država i Vlada povlače poteze koji poručuju: stat ćemo iza radnika i gospodarstva u najvećoj mogućoj mjeri i na najveći mogući način", rekao je premijer u uvodu sjednice Vlade.

Uz nadu da će ih gospodarstvo prihvatiti, dodao je kako su Vladine mjere usmjerene očuvanju radnih mjesta odnosno zaposlenosti, te davanju mogućnosti kompanijama - od najmanjih do najvećih -  mogućnosti da gledaju kako opstati u mjesecima koji slijede.

Vlada će, kako je najavio, raditi i na tome da se po okončanju krize gospodarstvo što prije pokrene i nastavi poslovanje.

Temeljno načelo koje po njegovim riječima ovih dana mora vrijediti je solidarnost te i privatni i javni sektor moraju podnijeti teret krize, jer će ona, kako je rekao, zahtijevati odricanje od svih.

Kao je izvijestio, Vlada razgovara s europskim partnerima, HNB-om, bankama i drugima i čini sve da se osigura financiranje gospodarskih mjera.

"Radit ćemo svakog sata i minute da prebrodimo krizu i pripremimo se za neko novo normalno", rekao je premijer.

Do tada, dodao je, "svi smo na istom brodu".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANDREJ PLENKOVIĆ, VLADA