Regija

BIH: U Livnu najveći porast broja zaraženih u trima županijama u Hercegovini

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Livnu je zabilježen najveći porast broja zaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata na području triju županija u Hercegovini, pa je uz pripadnika Oružanih snaga BiH registrirano još petero pozitivnih na virus.

Kako su u nedjelju izvijestili iz Kriznog stožera Hercegbosanske županije (HBŽ), od 30 testiranih uzoraka, pet je bilo pozitivnih na COVID-19. Svi zaraženi su s područja Livna, koji je i središte HBŽ-a.

Prvi oboljeli od koronavirusa iz Livna pripadnik je Oružanih snaga BiH i nalazi se na respiratoru u "Covid-bolnici" Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

Županijska bolnica u Livnu je slabo opremljena, posjeduje tek jedan respirator, zbopg čega je više udruga Livnjaka pokrenulo akciju potpore.

Novi slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeni su i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Otkriveno je još dvoje zaraženih u Mostaru, te prva dva slučaja u Čapljini.

Na području Županije zapadnohercegovačke u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraženih.

Vlasti ove županije zabranile su rad svih prodajnih objekata osim pekarnica i ljekarni u nedjelju.

Područje Hercegovine je nakon banjolučke regije drugo najpogođenije u BiH epidemijom koronavirusa. U tri županije ukupno je 145 osoba oboljelo, dok je u cijeloj BiH do nedjelje registrirano 649 slučajeva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, BIH