Hrvatska

EPIDEMIJA: Od jučer 40 novih oboljelih, ukupno ih je 1222. Umro muškarac srednje dobi koji nije bio bolestn!

Piše: PolitikaPlus

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je 40 novih pozitivnih na COVID-19, ukupno ih je 1222. U KB Dubrava zabilježen je i jedan novi smrtni slučaj - preminuo je muškarac srednje životne dobi koji nije bolovao od kroničnih bolesti.

U Hrvatskoj je 40 novih slučajeva zaraze. Ukupno je 1222 oboljelih od Covid-19. Preminuo je jedan muškarac srednje životne dobi koji nije imao zdravstvenih problema u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. "Iako je naša linija linerna, ne smije biti mjesta za opuštanje. Moramo biti dosljedni i moramo se držati uputa Stožera", kazao je ministar Beroš. Na respiratoru je 36 osoba.

Dodao je kao je dosad testirano 11.464 uzorka, od čega 617 u protekla 24 sata.

"Hospitaliziranih imamo 372 i oporavljenih 130, što je pet više u odnosu na jučer", istaknuo je Beroš.

Dosad je izdano 565.221 e-propusnica, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Odbijeno je više od 16 tisuća zahtjeva.

"Zbog velikog broja zahtjeva zamoljeni smo apelirati na sve one za 250 zaposlenih, da to sami učine. Svjesni smo opterećenja pa ponavljamo da poslodavci koji nisu bili u mogućnosti, vrijedit će ranije izdane propusnice do srijede", kazao je.

Božinović je komentirao kada će se otvoriti tržnice. "Jutros je održana videokonferencija i dane su upute nacionalnim stožerima o epidemiološkim mjerama. U ovom trenutku lokalni stožeri rade sve kako bi se pripremile tržnice za prihvat robe i za otvaranje. To uključuje i zaštitare i druge koji će pratiti pridržavaju li se svi mjera. Kada dobijemo povratnu informaciju, moramo krenuti u sve spremni kako ne bismo izazvali nova žarišta", kazao je Božinović.

 Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nacionalni krizni stožer, koronavirus