Hrvatska

KORONAVIRUS: SPLIT U županiji 14 novooboljelih, ukupno 206 zaraženihi. Zaraženo 1,5-godišnje dijete u Ogulinu

Piše: PolitikaPlus

13.07 u Osijeku dvoje novozaraženih, epidemija pod nadzorom

OSIJEK, - Zaraza koronavirusom u zadnja 24 sata potvrđena je za dvije osobe u Osječko-baranjskoj županiji koja sada ukupno broji 96 oboljelih, rekli su u utorak iz  županijskog Stožera civilne zaštite te poručili kako je epidemija i dalje pod nadzorom.

12:45 SPLIT U županiji 14 novooboljelih, ukupno 206 zaraženih

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 14 osoba pozitivno na koronavirus, među njima i pet zdravstvenih djelatnika,  i svi su kontakti dosad oboljelih te je u toj županiji ukupno oboljelo 206 osoba, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

12:43 U Vukovarsko-srijemskoj županiji dvoje novooboljelih
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja su 24 sata od koronavirusa oboljele dvije osobe te ih je sada ukupno 26, rekao je u utorak župan Božo Galić pozivajući građane na ozbiljnost i odgovornost te pridržavanje propisanih mjera.

12: 00 Zagrebačka županija: Jedna osoba umrla, jedna nova zaražena, dvije izliječene  Na području Zagrebačke županije do utorka u 11 sati jedna je osoba umrla, jedna je nova zaražena koronavirusom, a dvije su izliječene. izvijestio je u utorak Ured župana.

11:05  U Karlovačkoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze od koronavirusa, a riječ je o djetetu koje je staro samo jednu i pol godinu. Dijete je iz okolice Ogulina, a nakon što je potvrđeno da je zaraženo, s majkom je upućeno u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Pedijatrija u ogulinskoj Bolnici, na kojoj je dijete bilo, je zatvorena, a nekoliko njenih zaposlenika u samoizolaciji, javlja KAportal.

11:00 U Općoj bolnici Šibenik preminula je prva osoba oboljela od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji, a riječ je o 91-godišnjaku s Murtera koji je bio kronični bolesnik te se zarazio u kontaktu s oboljelom osobom, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

10: 50 U Zadarskoj županiji koronavirus je potvrđen kod još dvije osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima u biogradskoj Specijalnoj bolnici za ortopediju, gdje se zaraza bila proširila.

Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je u utorak kako se od 49 analiziranih uzoraka za spomenute dvije osobe pokazalo da su pozitivne na virus, pa je trenutno u županiji ukupno 56 oboljelih.

U zadarskoj Općoj bolnici deset je osoba na Covid odjelu, četvero ih je na respiratoru, a troje pacijenata su u teškom stanju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

COVID 19, EPIDEMIJA, PANDEMIJA, KORONAVIRUS, ZADAR