Crna kronika

SESVETE: Oteli 22-godišnjaka zbog navodnog duga i pucali mu iznad glave

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački policajci uhitili su 24-godišnjaka i 20-godišnjaka koji su u utorak navečer u Sesvetama oteli 22-godišnjaka, kojemu su uz prijetnju smrću zbog navodnog duga iz pištolja pucali iznad glave te ga u prtljažniku automobila vozikali po gradu.

Policija je u četvrtak priopćila da su se osumnjičeni po prethodnom dogovoru našli s 22-godišnjakom, a jedan od njih je, prijeteći mu da će ga ubiti, ispalio hitac čije je zrno prošlo iznad njegove glave.

Potom su mu naredili da uđe u prtljažnik Audija koprivničkih registracija, što je on u strahu za život i učinio, da bi ga potom odvezli u napoznatom smjeru.

Tijekom vožnje osumnjičeni su od otetog mladića nastavili tražiti da im vrati novac, a kako nije imao novca kod sebe, nastavljajući mu prijetiti smrću naredili su mu da se telefonom javi rodbini i od njih zatraži da mu posude nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nakon što im je obećao da će im dati traženi novac, oslobodili su ga, a tijekom otmice lakše je ozlijeđen.

Policajci su otmičare pronašli i odveli na kriminalističko istraživanje, po čijem završetku su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu zbog otmice dostavit će nadležnom državnom odvjetništvu.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

otmica, policija