Zagreb

KOŠARKA: Cibona vidi spas u Vladinim mjerama za pomoć sportskim organizacijama

Piše: PolitikaPlus

Odluka Vlade RH da odobri mjere za pomoć sportskim organizacijama pružila je nadu Košarkaškom klubu Cibona koji je prije deset dana otpustio sve radnike iz radne zajednice što je posljedica pandemije izazvane koronavirusom.

Otkaze je tada dobio deset zaposlenika,a direktor Cibone Domagoj Čavlović je kazao da se na taj potez odlučio kako bi mogli ostvariti pravo
na novčanu naknadu od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. 

Sada će prema vladinoj odluci klubovi za svoje radnike moći zatražiti naknadu za plaće u iznosu do 3.250 kuna za mjesec ožujak te do 4.000 kuna za mjesec travanj i svibanj. Tom mjerom planira se obuhvatiti oko 3.000 korisnika za što je prenamjenom sredstava koja su bila rezervirana za natječaje osigurano oko 40 milijuna kuna.

Uvjeti dobivanja mjera još uvijek nisu poznati, no, ukoliko ih KK Cibona bude ispunjavala, obnovit će se ugovori s radnom zajednicom, objavljeno je na stranicama zagrebačkog kluba, kazao je Čavlović.

"S ovom mjerom je vrlo izvjesno i moguće da vratimo radnu zajednicu u radni odnos. Još nisu poznati uvjeti dobivanja ovih mjera, no ukoliko ih budemo ispunjavali povući ćemo radnike s burze. Vjerujem kako je naš potez da pošaljemo radnu zajednicu na burzu koji je imao glasan odjek u javnosti, pripomogao donošenju ovakvih mjera. Pozdravljam ovu odluku i vjerujem da će to imati veliki utjecaj na to da se sport spasi i da ostane bitna grana", izjavio je Čavlović. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KOŠARKA, CIBONA