Hrvatska

JANDROKOVIĆ: Posebne čestitke onima koji radom nastavljaju slavljenje života

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u uskrsnoj je čestitki poručio da je u okolnostima pandemije i zagrebačkog potresa potrebnije nego ikada osvijestiti značenje Uskrsa, a posebne čestitke uputio je onima koji svojim svakodnevnim radom omogućuju nastavak slavljenja života.

"Ovogodišnji Uskrs dočekujemo u promijenjenim životnim okolnostima zbog pandemije, ali i snažnog potresa koji je pogodio naš glavni grad i njegove stanovnike. Zbog toga, ovo izazovno vrijeme rađa kod mnogih osjećaj ranjivosti, usamljenosti, straha i tjeskobe. I zato sada više nego ikada prije trebamo osvijestiti značenje Uskrsa – a to je da kroz trpljenje i žrtvu dolazimo do nade i svjetla koji su snažniji od prijetnji i nemira", napisao je predsjednik Hrvatskog sabora u uskršnjoj čestitci. 

Po njemu, prevladavanje prolaznih nedaća leži, prije svega, na građanima da ustrajno provode sve zdravstvene upute.

Prevladavanje je na nama samima, odnosno u našoj žrtvi da promijenimo životne prioritete i navike te u našem prihvaćanju odgovornosti da čuvamo vlastito zdravlje i život, zdravlje i život svoje obitelji, bližnjih, a time i cijelog društva, ustrajno provodeći sve zdravstvene upute, poručio je Jandroković.

U toj odgovornosti, važna je i naša briga, podrška, pomoć i solidarnost prema članovima naše obitelji, prijateljima, slabijima i potrebitim osobama, rekao je i dodao da je naše društvo puno puta u svojoj povijesti dokazalo da zna uspješno prebroditi mnoge prepreke – pokazujući uvijek hrabrost, snagu, ozbiljnost, pouzdanje i zajedništvo.

Uvjeren sam da ćemo i ovaj put izaći kao pobjednici, istaknuo je Jandroković.

Jandroković je posebne čestitke uputio svima koji svojim svakodnevnim radnim djelovanjem omogućuju nastavak slavljenja života.

Neka nas uskrsna radost i ljubav snaže na daljnjem životnom putu. A posebno neka prate liječnike, medicinske sestre, tehničare i druge medicinske djelatnike i osoblje koji nesebično i požrtvovno liječe i brinu o oboljelima.

Našu zahvalu za radostan Uskrs upućujemo i pripadnicima civilnih stožera, policajcima, vojnicima, vatrogascima, učiteljima i profesorima, djelatnicima u trgovini, prijevoznicima, volonterima te svima koji nam svojim svakodnevnim radnim djelovanjem omogućuju da nastavimo slaviti život, istaknuo je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u uskršnjoj poruci.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

USKRS, JANDROKOVIĆ, SABOR