Svijet

LONDON: Boris Johnson negativan na testu za koronavirus

Piše: PolitikaPlus/Hina

Britanski premijer Boris Johnson je bio negativan na testu za Covid-19, respiratornu bolest koju izaziva novi koronavirus, rekao je njegov glasnogovornik u ponedjeljak.

Testiranje kod izlaska iz bolnice standardna je medicinska praksa, rekao je glasnogovornik, po agenciji Press Association (PA). 

Johnson je nakon što se zarazio koronavirusom u bolnici proveo tjedan dana od kojih nekoliko na odjelu za intenzivnu njegu i rekao kako život duguje medicinskom osoblju koje ga je liječilo.

Kako se broj umrlih od zaraze koronavirusom u Britaniji u odnosu na nedjelju povećao za 717 i dostigao 11.329, ministarstvo obrane je reklo da  za pomoć hitnim medicinskim službama angažira 200 pripadnika vojske, prenio je PA najavu iz premijerovog ureda.   

Downing Street je rekao da će vojnici  obavljati različite zadaće, od vožnji, preuzimanja poziva, rada u centrima za Covid-19 do ispomoći timovima hitnih službi.

Čelnik zdravstvenih službi Jason Leitch u međuvremenu je pozvao obitelji umrlih u epidemiji da ne odgađaju pogrebe kako se ne bi nagomilao broj sahrana.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, isključujući Sjevernu Irsku, je do ponedjeljka ujutro bilo 88.621 pozitivnih na koronavirus.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

boris johanson, koronavirus, velika britanija, london