Zagreb

Selidba: Zagrebačka nadbiskupija zbog potresa seli urede na druge lokacije

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog oštećenja u nedavnom potresu uredi Nadbiskupskog duhovnog stola, Zagrebačkog nadbiskupa, Caritasa i stan za Nadbiskupa sele na druge lokacije, izvijestio je u utorak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U potresu 22. ožujka mnogi su crkveni objekti i institucije stradali. Među njima su i Zagrebačka katedrala, Nadbiskupski duhovni stol, odnosno Ordinarijat ili upravno tijelo Zagrebačke nadbiskupije te Nadbiskupski dvor, dom zagrebačkih nadbiskupa, kao i zagrebačka katedrala.

"Budući da su mjerodavna državna tijela nakon pregleda utvrdila da spomenuti prostori nisu sigurni za stanovanje i rad te da je potrebna temeljita obnova, Uprava Zagrebačke nadbiskupije pristupila je privremenoj reorganizaciji prostora", stoji u priopćenju.

Uredi Nadbiskupskog duhovnog stola stoga će se preseliti u prostore zgrade u Branjugovoj ulici br. 1 i dosadašnje upravne prostore Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Vlaška. 36, a ured Zagrebačkog nadbiskupa u dosadašnje urede Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, Kaptol 29.

Odlučeno je i da se uredi Caritasa, koji su već planirali preseljenje u kuriju na adresi Kaptol 22, presele na adresu u Babonićevoj ulici br. 121.

Stan za Nadbiskupa, koji se sada nalazi u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu, privremeno će biti u kuriji na adresi Kaptol 22.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREBAČKA NADBISKUPIJA