Hrvatska

Jandroković: Milanovićeva izjava o HOS-ovoj ploči je neprimjerena

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u četvrtak je osudio i neprimjernom nazvao izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića da HOS-ovu ploču koja je iz Jasenovca premještena u Novsku treba maknuti i baciti negdje, jer nema veze s Domovinskim ratom.

Ne slažem se niti sa sadržajem, niti sa tonom kojim ju je predsjednik izgovorio, rekao je Jandroković novinarima nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

„Smatram da ta izjava nije bila primjerena, smatram da moramo birati riječi kada iznosimo svoje političke stavove o određenim temama“, rekao je Jandroković napominjući kako je predsjednik države sam odgovoran za izjave koje daje.

„Na toj su ploči upisana imena ljudi koji su poginuli braneći Hrvatsku te ako je predsjednik htio iskazati svoj stav o HOS-ovu pozdravu Za dom spremni, mogao je to napraviti na drugačiji način, a ne da ružno govori o onima koji su poginuli braneći Hrvatsku“, poručio je.

Naglasio je i kako bi, s obzirom na složenost vremena u kojem živimo, trebalo paziti na koji se način govore i iznose politički stavovi.

„Smatram da, s obzirom da smo nakon dugo godina uspjeli organizirati da zajednički dođemo u Jasenovac, poklonili smo se žrtvi, što je bilo iznimno važno, ta izjava nije bila primjerena i nije trebala biti izgovorena na jučerašnji dan“, poručio je predsjednik Sabora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, hdz, gordan jandroković, hos