Zagreb

ZAGREB: Humanitarni stream za pomoć Klaićevoj bolici oštećenoj u potresu

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Kako bi se prikupio novac za obnovu u potresu oštećene zgrade Klinike za dječje bolesti Zagreb, u utorak, 5. svibnja održat će se humanitarni stream na Twitch platformi, gdje će svi zainteresirani moći online sudjelovati u akciji i donirati novac, izvijestili su u utorak iz Klaićeve bolnice.

"S obzirom na situaciji s koronavrusom, koji nas sprečava u kretanju i okupljanju odlučili smo napraviti humanitaran stream na Twitch platformi, koja se u ovim okolnostima pokazuje kao najbolje rješenje. Da bi prisustvovali humanitarnom streamu, ne trebate izlaziti iz kuće, sve što je potrebno su računalo ili mobitel te internet veza", poručuju ravnatelj bolnice Goran Roić i hrvatski Twitch streamer Hrvoje Horvat, koji je pokrenuo akciju.

U snažnom potresu koji je Zagreb pogodio 22. ožujka oštećena je i Klaićeva bolnica u kojoj se liječe djeca iz cijele Hrvatske, a bolnička zgrada "Fisher", u kojoj su smješteni odjeli dječje kirurgije, evakuirana je i zatvorena.

Humanitarni stream održat će se 5. svibnja s početkom u 11 sati, trajat će ukupno 12 sati bit će dostupan na adresi: www.twitch.tv/porta7511.

​Tijekom dana na stream će se priključiti i hrvatski tenisač Marin Čilić koji će s Hrvojem odigrati nekoliko igara i pozvati gledatelje na sudjelovanje putem donacija. Klinike je ujedo prva hrvatska ustanova koja je izlistana na Softgiving servisu koji omogućuje lagano doniranje širom svijeta.

Donacije je moguće uplatiti interaktivno tijekom samog streama preko sustava Softgiving (https://app.softgiving.com/influence/stream/mmSnzw/) ili izravno na račun Klinike za Dječje bolesti Zagreb: (https://www.kdb.hr/zelite-donirati).

Organizatori navode kako su se humanitarnoj akciji priključila i hrvatska Veleposlanstva u Poljskoj i SAD-u te mnoge hrvatske i inozemne tvrtke.

"Stream je vrlo interaktivan te svi gledatelji mogu sudjelovati kroz chat u streamu. Na svakom donacijskom cilju imaju mogućnost osvojiti nešto od brojnih sponzora kao što su tipkovnice, miševi, slušalice i sl. Napraviti dobro djelo i dobiti lijepi poklon sigurno će usrećiti i ispuniti svakoga" - poruka je iz Klaićeva bolnice.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POTRES, KLAIĆEVA BOLNICA, AKCIJE