Zagreb

ZET: Od danas u prometu tramvajska linija 7

Piše: PolitikaPlus

      Danas, u 13.30 sati s terminala u Dupcu u promet će biti puštena tramvajska linija 7 Savski most – Dubec koja će prometovati od Dupca, preko Novog Zagreba i novoizgrađenog remetinečkog rotora do Savskog mosta.

Puštanje tramvajske linije 7 u promet bit će ujedno prilika da se Grad Zagreb i ZET zahvale vatrogascima za napore uložene u sanaciju posljedica potresa. Tramvaj će biti prigodno oslikan u vatrogasne motive, čime se ujedno obilježava i 150 godina vatrogastva u Gradu Zagrebu, kao i blagdan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Prigodno oslikani tramvaj će u promet pustiti gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, uz predsjednicu Uprave ZET-a, gospođu Ljubu Žgelu te predstavnike zagrebačkog vatrogastva, predsjednika Vatrogasne zajednica Grada Zagreba, gospodina Zlatko Križanića te zapovjednika JVP Grada Zagreba, gospodin Sinišu Jembriha.

Uvođenjem tramvajske linije 7 nastavlja se postupna normalizacija tramvajskog prijevoza te u ovom trenutku Zagrebom prometuje 5 tramvajskih linija.

Linija 7 prometovat će prema prilagođenom rasporedu polazaka koji će biti dostupan na internetskog stranici www.zet.hr.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZET, TRAMVAJ