Zagreb

ZAGEB: Bandić oporbi na Trg sv. Marka poslao vozilo za čišćenje ulica

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak oporbenim zastupnicima Gradske skupštine najavio da će dezinficirati Markov trg, gdje oni u znak prosvjeda sjede i prate sjednicu Gradske skupštine, na Trg je nedugo nakon toga došlo vozilo za čišćenje ulica.

Na Trg svetog Marka, gdje zastupnici oporbe od jutra održavaju prosvjed zajedničkim sudjelovanjem u virtualnoj sjednici Gradske skupštine, nešto prije podneva došlo je vozilo Zagrebačkog holdinga za čišćenje ulica.

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević poručio je Bandiću da tim potezom neće uštukati oporbu. "Neka pošalju još kamiona", rekao je. 

Tomašević je ustvrdio da čišćenje Markova trga oko podneva nije uobičajeno, a i sam radnik "Čistoće" je to priznao.

Bandić je ranije tijekom aktualnog sata zastupnici GLAS-a Anki Mrak Taritaš kazao da će dezinficirati Markov trg nakon njihovog performansa. 

Ostojić: Ovo je lice i naličje HDZ-a i Bandića

Zastupnik SDP-a Rajko Ostojić smatra da je takva Bandićeva manipulacija nedopustiva.

"Ovo je sramota. Bandić je poslao je poruku da se dezinficira Markov trg, umjesto da pogleda ulice Zagreba, šute i cigle na svakom mjestu. Ovo je lice i naličje HDZ-a i Bandića", poručio je Ostojić. 

Komentirao je i istup premijera Andreja Plenkovića, kazavši da se oporbenim zastupnicima prolazeći Markovim trgom jutros "s visoka obratio i docirao im". 

"Plenković je došao k nama, to je znak panike, straha, nesigurnosti, Nije razgovarao, docirao je, gledao je s visoka, to je bilo skoro pa seksistički”, kazao je Ostojić dodavši da je takvo ponašanje prevršilo svaku mjeru.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILAN BANDIĆ