Hrvatska

stožer: U Hrvatskoj je 11 novozaraženih od koronavirusa, a tri osobe su preminule

Piše: PolitikaPlus

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je ukupan broj od 2187 oboljelih u Hrvatskoj, a tri osobe su umrle, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

"Ukupno je testirano 44886 ljudi, u zadnja 24 sata 668, od čega je 4,87 posto pozitivnih. Od jučer su preminule tri bolesnice, u bolnici u Koprivnici, bile su 1925., 1931. i 1935. godište, s kroničnim bolestima, pa je ukupni broj preminulih do sada 90", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Na respiratoru je 13 osoba, 169 je hospitaliziranih, oporavljenih je 675, oporavljenih kod kuće 1089, pa je ukupno oporavljenih 1764, odnosno 38 više u odnosu na jučer, dodao je.

Iz samoizolacije od današnjeg broja oboljelih je osam. Devet pozitivnih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, te po jedan u Brodsko-posavskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

"Na Braču je osam pozitivnih, svi su oni s blažim kliničkim simptomima, većina i bez, te osim dvije osobe nitko iz Brača nije hospitaliziran u Splitu", rekao je Beroš.

Božinović najavio je kako će tijekom nedjelje biti objavljene odluke o daljnjem popuštanju mjera koje će vrijediti od ponedjeljka. Odlukama se omogućava okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu, umjesto do pet koliko je sad ograničenje, s radom počinju trgovački centri, ugostiteljski objekti, nacionalni parkovi i parkovi prirode. Također se stavlja izvan snage odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, odnosno ukidaju se e-propusnice

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

epidemija, zaraza, hrvatska, koronavirus