Crna kronika

VUKOVAR: Osumnjičeni zbog napada na pripadnika 'Grobara' u Vukovaru

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog napada na pripadnika navijačke skupine 'Grobari' prošlog tjedna na parkiralištu u Vukovaru, tamošnje tužiteljstvo provelo je prvo ispitivanje četvorice dostupnih osumnjičenika od kojih je za dvojicu zatražilo određivanje istražnog zatvora, što je sud odbio.

Osumnjičeni 25-godišnjak je prema sumnjama Općinskog državnog odvjetništva s godinu mlađim suosumnjičenikom okupio pripadnike Bad Blue Boysa kako bi se obračunao s od ranije poznatim 'Grobarom' za kojeg je doznao da se nalazi u jednom vukovarskom kafiću.

Potom je trojici poznatih i četvorici zasad nepoznatih osumnjičenika prepustio unajmljeno kombi vozilo kako bi teško ozlijedili tog muškarca s kojim se prema navodima tužiteljstva ranije sukobljavao zbog njegove pripadnosti skupini navijača beogradskog Partizana.

Naoružani čekićima i palicama žrtvu čekali na parkiralištu hotela

Drugoosumnjičenika terete da je kombijem odvezao napadače do Trga Republike Hrvatske, na parkiralište hotela gdje su naoružani drvenim palicama i čekićima čekali žrtvu, dok su se skrivali iza drvenih kućica, odjeveni u tamnu odjeću i prekrivene glave.

Muškarac kojeg su čekali na parkiralište je izašao s još dvojicom muškaraca pa su napadači svu trojicu poprskali suzavcem po licu i krenuli u napad  palicama i čekićima.

Općinsko državno odvjetništvo je najavilo žalbu protiv rješenja županijskog suca istrage koji je odbio prijedlog da se dvojici osumnjičenika odredi istražni zatvor, odredivši im umjesto toga mjere opreza.

Prvoosumnjičeni dvojac terete za kazneno djelo pomaganja u pokušaju teške tjelesne ozlijede, a ostalu dvojicu za pokušaj teške tjelesne ozljede.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BBB, PARTIZANOVCI, TUĆNJAVA