Zagreb

GRAD ZAGREB: Zagrebački kazališni djelatnici traže isplatu novca za javne potrebe u kulturi

Piše: PolitikaPlus/Hina

Više od stotinu glumaca i djelatnika zagrebačkih kazališta zatražilo je u ponedjeljak od gradske uprave i Skupštine grada da vrati na snagu odluku iz ožujka i hitno isplati novce za javne potrebe u kulturi.

Odluku skupštinske većine, koja je 14. svibnja poništila Zaključak od 19. ožujka 2020. o hitnoj isplati sredstava za javne potrebe u kulturi, ocijenila je sramotnom odlukom koja ugrožava sve do sada započete projekte i programe i ostavlja njihove  kolege i kolegice bez sredstava za rad i život.

"Mjere poduzete zbog izvanredne situacije pandemije i potresa već su narušile ionako krhku kulturno umjetničku produkciju, a ovakav izostanak financijske podrške dovodi u pitanje opstanak brojnih inicijativa, organizacija i institucija, i ugrožava egzistenciju velikog broja kolega i kolegica", upozorili su u priopćenju.

Solidarizirajući se s nezavisnom kulturnom scenom, zahtijevaju od Grada Zagreba i Skupštine da postupe prema ranije donesenoj odluci i "hitno isplate odobrena programska sredstva prema rezultatima natječaja za javne potrebe u kulturi svim subjektima kojima su ta sredstva odobrena, a ne selektivno kako je najavljeno, i time omoguće nastavak ionako otežanog rada kulturne scene u Zagrebu".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB