Hrvatska

HAK: Vozači oprez - prometna nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac

Piše: PolitikaPlus

Prometna nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora SPAČVA i naplatne postaje LIPOVAC (na 291.+500 km) u smjeru Lipovca, vozi se jednom prometnom trakom. Molimo korisnike za strpljenje.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići  te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, a dionice su otvorene za sav promet. 

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • u zoni radova kod čvora Donja Zdenčina u oba smjera te između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno.

  • izmedu tunela BRISTOVAC i tunela ČELINKA u smjeru Dubrovnika vozi se jednom prometnom trakom uz ogranicenje brzine 60 km/h. Predvideno trajanje radova je do 10.06.2020. godine

  • od 01.06. do 09.06. zbog redovitog održavanja u tunelu Sveti Rok vozit će se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi

Zagrebačka obilaznica (A3):

  • zbog sanacije mosta Sava poslije čvora Ivanja Reka u smjeru Bregane promet se odvija po dva sužena prometna traka uz ogranicenje brzine od 40 km/h.

  • do 1. lipnja na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko).

A3 Bregana-Lipovac:

  • do 9. lipnja 2020. god. bit će zatvoren čvor Velika Kopanica (ulazni krak, oba smjera). Promet će se preusmjeriti na čvorove Sredanci i Babina Greda.

Istarski ipsilon:

  • u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke te ulaz u smjeru Pule;

  • u čvoru Cerovlje zatvoren je izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke;

  • na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 2,80 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak