Sport

SINJ: PH u obaranju ruke u Sinju uz pojačane epidemiološke mjere

Piše: PolitikaPlus/Hina

Uz stogo pridržavanje svih epidemioloških mjera u Sinju će se u nedjelju, 28. lipnja, održati 11. prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke za osobe sa i bez invaliditeta.

"Prvenstvo Hrvatske 2020. godine bit će organizirano po najvišim svjetskim standardima i uz strogo pridržavanje svih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a testirat ćemo i rekordan broj sportašica i sportaša na korištenje nedopuštenih sredstava u sportu i time nastaviti smjerom gdje pobjeđuju najbolji i isključivo 'čisti' sportaši", rekao je za Hinu predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke Aleksandar Jakovac.

Izuzetno  gostoprimstvo Sinjana proteklih godina potaknulo je čelnike Hrvatskog saveza za obaranje ruke da i treću godinu za redom Gradu Sinju povjere organizaciju najvažnijeg  domaćeg natjecanja na kojem će nastupiti svi težinski prvaci i prvakinje Hrvatske za lijevu i desnu ruku.

"Natjecateljska praksa je i kategorija 'početnika' gdje će se moći natjecati međusobno u istoj težinskoj kategoriji svi amateri na lijevu i desnu ruku, te će najbolji od njih osvojiti titulu prvaka Hrvatske za početnike, što je više nego dobar podstrek za početak bavljenja ovim vrlo zahtijevnim sportom", kazao je Jakovac, koji je ujedno i potpredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OBARANJE RUKE, SINJ