Hrvatska

OBRAZOVANJE: Od rujna FER-ov studij računarstva na Algebri na engleskom

FOTO: FER
Piše: PolitikaPlus/Hina

Najveća privatna obrazovna institucija u Hrvatskoj, Algebra, dobila je pozitivnu akreditacijsku preporuku savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za pokretanje Sveučilišta Algebra u Zagrebu, piše u subotu Jutarnji list.

Tim je potezom ova obrazovna ustanova u području tehničkih znanosti postala prvo privatno sveučilište u Hrvatskoj te se tako priključila grupaciji od tri privatna sveučilišta u našoj zemlji.

Sam proces pokretanja započeo je prije gotovo tri godine kada su Algebrini stručnjaci i nastavnici, pod vodstvom dekana Mislava Balkovića, pokrenuli pripremne procese za dobivanje statusa Sveučilišta.

Tijekom tog razdoblja, fakultet je osim ugovaranja dodatne suradnje te provedbe izbora u zvanju dodatnih docenata i profesora iz područja ICT sektora, intenzivno radio i na izradi elaborata za tri preddiplomska sveučilišna studija.

Sljedećih nekoliko godina, na Algebri će se provoditi FER-ov sveučilišni studij računarstva, kombinacijom naših i njihovih nastavnika, ali na engleskom jeziku, što je prilika da se pripremimo za novu eru istaknuo je Gordan Gledec, dekan FER-a.

Na prvom upisnom roku koji kreće već ovu jesen, novi studiji primit će 30 studenata koji će kroz program u trajanju od tri godine, steći kompetencije za analizu i rješavanje srednje složenih inženjerskih problema

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OBRAZOVANJE, FER