Sport

KAZNA: Guardiola "čvrsto vjeruje" da će Manchester City izbjeći suspenziju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Trener engleskog prvoligaša Manchester Cityja Pep Guardiola izjavio je u subotu kako "čvrsto vjeruje" da će njegov klub izbjeći dvogodišnju suspenziju iz svih europskih natjecanja koju mu je u veljači izrekla UEFA.

UEFA je 14. veljače isključila City iz svih europskih natjecanja koje ona organizira u sezonama 2020./2021. i 2021./2022. nakon što je proglašen krivim da je precijenio ugovore o sponzorstvu za razdoblje od 2012. do 2016. godine i jer nije poštivao pravila financijskog fair playa.

City se žalio na tu odluku Sportskom arbitražnom sudu (CAS) koji će presudu donijeti 13. srpnja.

"Spremni smo. Čvrsto vjerujem i mislim da ćemo imati pravo igrati Ligu prvaka jer želimo ostati na terenima te dvije sljedeće sezone", kazao je Guardiola.

"13. srpnja ćemo znati rezultat i nadam se da će svi koji dobijaju plaću, igrači i sv ovdje moći nastaviti razvijati klub", dodao je.

Manchester City je jedan od favorita za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka koja će završiti u kolovozu u Portugalu. Prvu utakmicu osmine finala protiv Real Madrida dobili su 2-1. Točno mjesto uzvratne utakmice još nije određeno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

manchester city, Pep Guardiola