Hrvatska

IZBORI 2020 : Grmoja- Prvi potez će nam biti iniciranje promjene izbornog zakona

Piše: PolitikaPlus

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je u nedjelju po objavi izlaznih anketa kako je Most jedini na izbore izašao kao samostalna politička opcija i ostvarila fenomenalan rezultat najavivši kako će im prvi potez biti iniciranje promjene izbornog zakona.

„Jedina smo politička opcija koja je na ove izbore izašla samostalno i ostvarila jedan fenomenalan rezultat, svi su išli s nekakvim velikim koalicijama, od Možemo do Domovinskog pokreta, SDP-a i HDZ-a, jedino Most je nastupio samostalno”, izjavio je Grmoja koji smatra da su birači to prepoznali i nagradili.

Najavio je kako će im jedan od prvih poteza biti iniciranje promjene izbornog zakona.

„Ono što ćemo sigurno tražiti i što će biti jedan od naših prvih prijedloga je iniciranje ukradenog referenduma o promjeni izborno zakona, to je majka svih reformi”, istaknuo je.

Kao prioritete Mosta naveo je i reformu pravosuđa, borbu protiv korupcije i klijentelizma, rezanje državnog aparata i nameta poduzetnicima, ali i povratak poljoprivredi.

O postizborni suradnjama Grmoja kaže da će surađivati sa svima na programskim politikama i zakonima koji idu u korist hrvatskim građanima.

„I dosad smo u Hrvatskom saboru podržavali zakone i HDZ-a i SDP-a tako da nismo isključivi, otvoreni smo i konstruktivni i takvi ćemo nastaviti dalje”, rekao je Grmoja.

Kako večer odmiče tako se epidemiološke mjere sve manje primjenjuju, okupljeni članovi i simpatizeri Mosta pjevaju, plješću, grle se i ne poštuju socijalnu distancu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenković, nikola grmoja, most