Hrvatska

BEROŠ: U Hrvatskoj 53 nova slučaja zaraze koronavirusom

Piše: PolitikaPlus

U protekla 24 sata zabilježena su 53 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1142

Među njima su 132 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 4 pacijenta.

Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3775 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 119 preminulo, a 2514 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 4765 osoba.

Do danas je ukupno testirano 94 175 osoba, od toga 640 u posljednja 24 sata.

 

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr .

'Uz ispriku moram reći još jedan element: zbog tehničkih poteškoća u Istarskoj županiji došlo je do problema u upisu novooboljelih bolesnika. Za jučerašnji dan zatražio sam posebno pismeno izvješće', rekao je ministar zdravlja Vili Beroš.

Dodao je da je prosječna životna dob oboljelih je 47,4 godine te da od 18. lipnja imamo broj novooboljelih i da će iz dana u dan selektivno propisivati mjere sukladno onom što se događa na terenu.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, kazao je da nema novih žarišta, osim doma za starije u Umagu.

'Jučer uzeto 90 briseva i svi su negativni. U Sisačko-moslovačkoj također svi negativni u jednoj zdravstvenoj ustanovi', kazao je Capak.