Crna kronika

ZADAR: Pritvoren benkovački piroman

Piše: PolitikaPlus/Hina

Službenici Policijske postaje iz Benkovca dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom osumnjičenim za namjerno izazivanje dvaju požara na otvorenome te su ga predali pritvorskom nadzorniku zadarske Policijske uprave, zadarske, izvijestila je u petak ta uprava.

Osumnjičenik je 22. srpnja poslijepodne u Benkovačkom Selu namjerno izazvao dva požara na otvorenome, čime je ugrozio ljude i imovinu.

Oko 13 sati izazvao je požar među kućama, a izgorjela je trava i nisko raslinje na površini oko 700 metara četvornih. Vatrogasci su požar ugasili nakon pola sata.

Nakon toga u 17,30 sati u neposrednoj blizini izazvao je drugi požar na površini oko 320 metara četvornih u kojemu su također izgorjeli trava i nisko raslinje, a vatra je zahvatila i stabla smokve i bora te je ugrozila obližnju obiteljsku kuću.

Požar su vatrogasci ugasili u 17,45 sati, rekla glasnogovornica zadarske Policijske uprave Ivana Grbin, dodajući da je osumnjičenik otprije poznat policiji po više prekršajnih prijava.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je doveo u opasnost život i imovinu općeopasnom radnjom ili sredstvom, 37-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku zadarske Policijske uprave.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

piroman, požari, benkovac