Mojbiz

GOSPODARSTVO: HUP podržava najave daljnjeg poreznog rasterećenja poduzetnika i građana

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska udruga poslodavaca podržava najave predsjednika Vlade RH o nastavku porezne reforme u smjeru rasterećenja poduzetnika i građana od siječnja 2021. godine te podsjećamo da su i u nedavnoj anketi koju je HUP proveo među svojim članicama glavni zahtjevi poslodavaca prema novoj Vladi bili usmjereni upravo u tom smjeru.

Vezano za najave o donošenju odluke o povećanju minimalne plaće, HUP podupire želju da se radnicima omogući bolji standard jer je i poslodavcima u interesu zadržati kvalitetne radnike i pružiti im što bolje uvjete rada, no isto tako podsjećamo na obavezu konzultacije sa socijalnim partnerima i nužnost socijalnog dijaloga kao i potrebu za detaljnom analizom stanja na tržištu rada prije finaliziranja same odluke. 

U mnogim prerađivačkim industrijama, kao što je npr. tekstilna industrija, poslodavci uglavnom nisu u mogućnosti dodatno podizati plaće, posebno u trenutnoj situaciji pogođenosti korona krizom, stoga je važno dobro odmjeriti sve faktore kako ne bi došlo do kontra efekta i gašenja pojedinih tvrtki te daljnjeg gubitka radnih mjesta. HUP je, kao socijalni partner Vladi RH, na raspolaganju za konstruktivan dijalog oko ove i drugih tema vezanih uz gospodarska pitanja zemlje.“

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poslodavci, hup