Hrvatska

Pandemija: Na splitskom području 35 novooboljelih i još 11 iz drugih županija

Piše: PolitikaPlus
Od ukupno 366 obrađenih testova, u srijedu je 35 novooboljelih osoba pozitivno na Covid infekciju s područja Splitsko dalmatinske županije i to iz Splita 12, Imotskoga 2, Kaštela 4, Makarske 3, Sinja 3, Podstrane 3, Zmijavaca 3, Otoka 1, Šestanovca 1, Lećevice 1 i Jelse 2, izvijestio je županijski  Stožer civilne zaštite.

Uz 35 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju s područja Splitsko dalmatinske županije, još je 11 osoba iz drugih županija pozitivno na Covid infekciju i to 2 osobe iz Osječko baranjske županije, 7 osoba iz grada Zagreba, 1 osoba iz Šibensko kninske županije te jedna osoba iz Zadarske županije.

Svi novooboljeli iz drugih županija  testirani su u Splitu. Od 35 novooboljelih osoba s područja Splitsko dalmatinske županije, 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju, priopćeno je iz Stožera

Na području Splitsko-dalmatinske županije 565 osoba nalazi se u samoizolaciji. U KBC-u Split 16 pozitivnih osoba je na bolničkom liječenju, dok se 1 osoba nalazi na respiratoru.
U karanteni se nalaze 4 strana državljanina, izvijestio je županijski Stožer.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DALMACIJA, COVID 19