Hrvatska

Devčić: Blaženi su svi koji Božju riječ slušaju i u srcu čuvaju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Riječki nadbiskup Ivan Devčić rekao je u subotu, na blagdan Velike Gospe, da je Marija u Isusovim očima savršena slušateljica Božje riječi, ali da nije u tome usamljena, jer su svi koji Božju riječ slušaju i čuvaju također blaženi i u rodbinskom zajedništvu s Isusom.

"Evanđelje koje nam je večeras naviješteno dovodi na pozornicu i neku ženu koja je, oduševljena Isusovim govorom, uskliknula: 'Blažena utroba koja te nosila i prsi koje si sisao', a Isus joj na to odgovora: 'Još blaženiji oni koji slušaju Božju riječ i čuvaju je!'", kazao je Devčić predvodeći svečano euharijstijsko slavlje u Svetištu Majke Božje na Trsatu.

Devčić je rekao da time Isus objašnjava u čemu se sastoji Marijino blaženstvo te ističe da ona nije samo zbog toga blažena jer je njegova tjelesna majka, nego jer, osim toga, pripada onima koji Božju riječ slušaju i u srcu je čuvaju.

"Marijino uznesenje u nebo učvršćuje nas u vjeri i nadi da ćemo i sami uskrsnuti na kraju ovozemaljskog života", istaknuo je nadbiskup Devčić i dodao da bi bez njezina uznesenja na nebo bilo puno teže vjerovati u uskrsnuće nakon smrti.

"Što bolje, braćo i sestre, možemo jedni drugima poželjeti od ovoga da po slušanju Božje riječi i životu u skladu s njome, budemo Isusova braća i sestre? Neka Marija, Isusova Majka i naša majka, tu milost svima izmoli", poručio je riječki nadbiskup.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

velika gospa, ivan devčić