Hrvatska

HAK: Pojačan promet na većini cesta prema moru

Piše: PolitikaPlus

Pojačan je promet na većini cesta prema moru, tijekom dana moguće su gužve na glavnim cestovnim pravcima, na A1, A6, A3, Jadranskoj magistrali, Istarskom ipsilonu, trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub. 

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. 

Kolona teretnih vozila kraj graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 1 km.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu. 

Državljani Hrvatske od 15. kolovoza za ulazak u Srbiju moraju imati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

Sve osobe koje iz Republike Hrvatske putuju u Italiju (od 13. kolovoza) i Austriju (od 18. kolovoza), prilikom ulaska moraju imati negativan test na COVID – 19 koji nije stariji od 72 sata ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u te zemlje. Odluka se odnosi na državljane Republike Hrvatske, ali i na osobe koje su boravile u Republici Hrvatskoj. Tranzit kroz Italiju i Austriju trenutno nije ograničen.

U pomorskom prometu nema poteškoća.
U nedjelju, 23. kolovoza, putovanje iz Orebića u 13:30 sati te povratno putovanje iz Dominča (Korčula) u 16:15 sati, rezervirano je za sudionike utrke One life Rally Dubrovnik - Malta. Ostala putovanja su nepromijenjena i plovi se prema redu plovidbe.

Zbog restriktivnih mjera uvedenih od strane Republike Italije, ukidaju se putovanja na liniji Bar–Bari s polaskom 25. kolovoza iz Barija te 26. kolovoza iz Bara te putovanja na liniji Dubrovnik–Bari s polaskom 6. rujna iz Dubrovnika i iz Barija. Putnicima s kupljenim kartama za ukinuta putovanja bit će vraćen novac.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET