Zagreb

PANDEMIJA: U Zagrebu 53 novooboljelih od koronavirusa, oboljela djelatnica KB Sveti Duh

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu su 53 novooboljele osobe od koronavirusa, a oboljela je i zdravstvena djelatnica KB Sv. Duh te je za sedmero djelatnika te ustanove određena mjera samoizolacije, kao i nezdravstvena djelatnica privatnog Doma za starije, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo. 

"U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno  zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' provedeno je 480 testiranja na koronavirus. U Gradu Zagrebu zabilježena su 53 slučaja novooboljelih osoba. Posljedično tome, 85 osoba izrečena je mjera samoizolacije", navodi Nastavni zavod u priopćenju.

Od 53 novooboljelih osoba, njih sedam je, kako navode, za sada negativne epidemiološke anamneze, 39 osoba su kontakti sa COVID pozitivnim osobama, a kod dvije novooboljele osobe moguće je izlaganje tijekom korištenja godišnjeg odmora, u Novalji. Kod jedne osobe je epidemiološka obrada u tijeku, a dvije osobe došle su iz Bosne i Hercegovine. Za dvije osobe moguće je izlaganje na svadbama u Sesvetama. 

Oboljela je jedna zdravstvena djelatnica Kliničke bolnice Sveti Duh te je sedmero djelatnika te ustanove određena mjera samoizolacije. Također je novoboljela i nezdravstvena djelatnica privatnog Doma za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba, a epidemiološka obrada je u tijeku.

"Trenutačno je u Gradu Zagrebu 635 aktivnih slučajeva, a 1715 osoba nalazi se u samoizolaciji", navodi Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Podsjeća da je radno vrijeme drive-in testiranja vikendom i blagdanima od 8 do 12 sati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koronavirus, zagreb