Scena

FILM: Daniel Radcliffe u spektakularnoj akcijskoj komediji!

Piše: PolitikaPlus

Nakon što je ostavio fantastični svijet Harryja Pottera iza sebe, slavni britanski glumac Daniel Radcliffe vrlo brzo okrenuo se novim filmskim projektima koji nimalo ne nalikuju na priče o omiljenom mladom čarobnjaku. Jedan od takvih je i akcijska komedija GUNS AKIMBO u kojoj Radcliffe tumači ulogu Milesa, a koja je ispunjena spektakularnim akcijskim sekvencama u kojoj će uživati sve generacije gledatelja. Da se radi o uistinu jedinstvenom i kvalitetnom filmskom užitku dokazuju i brojne pozitivne kritike koje jeGUNS AKIMBO do danas pobrao, a mi ga od sljedećeg četvrtka, 17. rujna konačno gledamo u svim kinima!

Miles je zaglavio na poslu kojeg ne voli, još uvijek zaljubljen u svoju bivšu djevojku Novu. Ono što Miles ne zna jest da banda imena Skizm organizira smrtonosno natjecanje u njegovom gradu u kojem se potpuni stranci bore do smrti, a sve s ciljem zabavljanja milijunske publike koja natjecanje prati putem Interneta. Miles se ubrzo nađe u igri, prisiljen boriti se kako bi preživio. U početku se Milesovo dugogodišnje iskustvo bježanja od vlastitih problema isplaćuje pa tako uspijeva nadmudriti svog prvog neprijatelja… Ali kada Nova biva oteta, Miles mora konačno prestati s bježanjem, pobijediti vlastite strahove i boriti se za djevojku koju voli.

 

Film GUNS AKIMBO svoju inspiraciju neminovno crpi iz niza popularnih video igara iz prvog lica (tzv. „first person shooter“), a prije svega iz video igre Doom koja je ujedno i popularizirala takvu vrstu kompjuterskih igrica. Pored Radcliffea u ovoj spektakularnoj akcijskoj komediji glavnu ulogu tumači i Samara Weaving, televizijska glumica kojoj je nastup u ovom filmu označio dugo-očekivani istup u filmske vode. Sama glumica toliko se unijela u lik Nix da je ponekad i nakon snimanja odlučila ostati u kostimu, a što joj je prema vlastitom priznanju u jednom od intervjua donijelo niz problema uključujući i činjenicu da su je odbili poslužiti u nekoliko restorana u koje je ušla kako bi večerala.

 

GUNS AKIMBO režirao je Jason Lei Howden koji je filmski zanat izučavao radeći na specijalnim efektima za trilogiju „Hobit“ te na filmskim hitovima kao što su „Prometej“, „Planet majmuna: Rat“ i „Čovjek od čelika“. S obzirom na količinu akcije, iznimno humoristične situacije, kvalitetnu režiju i raspoložene glumce svakako možemo zaključiti da akcijska komedija GUNS AKIMBO spada u obaveznu kino zabavu koja se nikako ne smije propustiti!

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kina, film