Zagreb

PANDEMIJA: U Zagrebu 19 novih slučaja zaraze

Piše: PolitikaPlus/Hina

Proteklog dana u Zagrebu je zabilježeno 19 novih slučaja zaraze koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva je 515, objavio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite. 

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je 707 uzoraka, a među novooboljelima njih osam su kontakti od prije pozitivnih osoba.

Šestoro ima negativnu epidemiološku anamnezu, jedan slučaj je povratnik s godišnjeg odmora, a tri su slučaja uvoza iz BiH, kazala je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić na konferenciji za medije.

Od zaraze koronavirusom oporavilo se novih 49 osoba, ukupno 1430 osoba je u samoizolaciji. 

U Hostelu Arena 149 osoba

Do danas se u Hostel Arena, koji je mobiliziran kao novi privremeni smještaj stradalnika potresa, preselilo ukupno 149 osoba.  

"Još ne znamo koliko će se osoba preseliti u Hostel Arena, jer će neki drugi naći i druge oblike smještaja", kazala je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić. 

Najavila je da će do sutra navečer biti poznat ukupan broj osoba koje su se iz Cvjetnog naselja preselile u Arenu, nakon čega će vjerojatno napraviti razmještaje po sobama kako bi se ljudima mogli dati veći prostori.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB, PANDEMIJA