Regija

KORONAVIRUS: BiH bilježi 292 novozaraženih, četiri smrtna slučaja

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nova 292 slučaja zaraze koronavirusom prijavili su u petak entitetski zavodi za javno zdravstvo u Bosni i Hercegovini, u kojoj su od posljedica zaraze u protekla 24 sata umrle četiri osobe. 

U Federaciji BiH testirano je 1567 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 194 slučaja. U Republici Srpskoj su testirali 641 uzorak, a zarazara visurosm SARS-CoV-2 otkrivena je u 98 slučajeva.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS Brasinak Zeljković potvrdio je kako je epidemiološka situacija posljednjih dana lošija nego ranije, ali je ustvrdio kao je stanje ipak pod nadzorom.

"Stanje je stabilno, ali nismo zadovoljni brojkama. S obzirom na ponašanje pojedinaca i dalje ćemo imati ovakvu situaciju", kazao je Zeljković na konferenciji za novinstvo.

 Dodao je kako najčešći način širenja zaraze ostaju privatne zabave te slučajevi "uvezeni" iz inozemstva, ali i stanje u nekim gospodarskim granama u kojima se ne poštuju epidemiološke mjere.

Od izbijanja epidemije u BiH u toj je zemlji do sada registrirano nešto više od 24.900 slučajeva zaraze, a umrle su 753 osobe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KRONAVIRUS, BIH