Hrvatska

BIH: U Hercegovini zatvorena tvornica tekstila zbog zaraze koronavirusom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog zaraze koronavirusom više djelatnika zatvorena je tvornica tekstila u općini Prozor-Rama, u sjevernom dijelu Hercegovine, dok je u Županiji zapadnohercegovačkoj sa sjedištem u Širokome Brijegu na 30 osoba ograničen broj ljudi na zabavama koje su se pokazale mjestima širenja zaraze.

Kako je izvijestio Dom zdravlja u Prozor Rami, u tvornici Ramatex zaraženo je 16 djelatnika, zbog čega je ta kompanija prestala s radom. Od 25 testiranih osoba ovoga tjedna 15 je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2, dok je prošloga tjedna kod još jedne osobe potvrđena zaraza.

Zdravstvene vlasti stavile su u izolaciju i sve kontakte koje su imali zaposlenici ove tvornice tekstila, dok su njezini pogoni dezinficirani.

Područje Hercegovine je uglavnom zbog svadbenih slavlja posljednjih tjedana jedno od područja s najviše oboljelih od koronavirusa.

Zbog toga su vlasti Županije Zapadnohercegovačke, sa sjedištem u Širokom Brijegu, uvele zabranu sudjelovanja više od 30 osoba na svadbenim svečanostima, krstitkama, rođendanskim, momačkim, djevojačkim te maturalnim zabavama.

U Bosni i Hercegovini je u četvrtak zaraza koronavirusom potvrđena kod 235 osoba, a šest zaraženih preminulo je u posljednja 24 sata.

 
U Federaciji BiH registrirane su 154 novozaražene osobe, dok je u Republici Srpskoj bila 81 osoba kod koje je potvrđen virus SARS-CoV-2.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

COVID 19, BIH