Hrvatska

NEIZVJESNI IZBORI U SDP-U: Tijesna borba Kolara i Ostojića za drugi krug

Piše: PolitikaPlus/Hina

Obrađeno je 70 posto glasova na izborima u SDP-u. Na glasovanje je izašlo 76 posto birača, a najviše glasova za predsjednika stranke dobio je Peđa Grbin - 43 posto, objavio je Stjepan Mikulandrić na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu. Konačni rezultati očekuju se sutra u 11 sati.

Na konferenciji je rečeno kako je vrlo tijesan rezultat između drugog i trećeg kandidata. Željko Kolar osvojio je 22 posto, a Ranko Ostojić 19 posto. Razlika u glasovima između njih dvojice iznosi 208. Tijesno je na nekoliko biračkih mjesta. Možda dođe i do obrata. Kasno ćemo saznati tko je kandidat za drugo mjesto, kazao je Stjepan Mikulandrić. Mirela Ahmetović osvojila je 15,4, a Marino Percan 0,5 posto glasova stranačkih kolega.

Objavljeno je to na konferenciji za novinare u središnjici stranke iza 22.30 sati, gotovo pet sati nakon zatvaranja birališta.

Za nedjelju u 11 sati v.d predsjednika stranke Zlatko Komadina najavio je objavljivanje službenih rezultata izbora za predsjednika stranke te stranačka tijela.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori u sdp-u, SDP