Hrvatska

Plenković o Milanoviću: Vidi se iz aviona da se on stabilizirao

Jedini sastanak koji ću imati s Milanovićem, bit će na temu imenovanja veleposlanika.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Plenković kaže da se treba vratiti glavnoj temi - neovisnosti rada DORH-a, Uskoka, policije, tajnost izvida, i nekompromisnoj borbi protiv korupcije. "To je politika naše vlade. Ako ima sumnje da se netko bavi koruptivnim radnjama, za to mora odgovarati. Svi politički akteri trebaju shvatiti da nema nedodirljivih", poručio je.

Vidi se iz aviona da se on stabilizirao, rekao je Plenković.

Naglasio je da se treba vratiti glavnoj temi, a to je neovisnost rada Državnog odvjetništva, USKOK-a, policije, tajnost izvida i beskompromisna borba protiv korupcije. To je politika naše Vlade, politika bilo tko, bez obzira na ime i prezime, bez obzira na stranku, bez obzira na dužnost koju obavlja, ako ima sumnje da se bavio koruptivnim radnjama, za to mora odgovarati, istaknuo je predsjednik Vlade.

Plenković je kazao da njegova Vlada to radi na način kako je propisano zakonom.

Vrlo čvrsto, vrlo odvažno. Radili smo to u prvom mandatu, nastavit ćemo raditi i u drugom mandatu. Mislim da javnost i svi politički akteri polako trebaju shvatiti da nema nedodirljivih. Tu priča što se nas tiče, počinje i završava, poručio je Plenković.

Istaknuo je da jedini sastanak koji će imati s Milanovićem, bit će na temu imenovanja veleposlanika.

Plenković je kazao da ratni zločini ne zastarijevaju, a njegova Vlada je intenzivirala rad na procesuiranju ratnih zločina, posebice na zločinima koji su počinjeni nad Hrvatima.

- Znamo da je prošlo jako puno godina i da je sve teže naći svjedoke i odgovarajuće dokaze, ali i policija i specijalizirana državna odvjetništva rade na toj temi i nastavit će svoj rad, poručio je.

Istaknuo je da njegova Vlada želi intenzivirati suradnju i komunikaciju sa Srbijom, prije svega na razmjeni podataka o nestalim osobama. Plenković je dodao da njegova Vlada ima kontinuiran dijalog s predstavnicima Bosne i Hercegovine, te da planira već duže vrijeme susret s Izetbegovićem.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, andrej plenković