Scena

NOVI SINGLOVI: Đuka Čaić, Bumerang

Piše: PolitikaPlus
Đuka Čaić predstavio spot za pjesmu Slavonski nocturno

Pjesmu Slavonski nocturno legendarni pjevač Đuka Čaić izveo je krajem kolovoza na ovogodišnjem festivalu Zlatne žice Slavonije u Požegi. Zanimljivo je da je stihove za ovu pjesmu napisao poznati voditelj i urednik HRT-a Nikola Kristić koji u zadnje vrijeme uspješno pliva i u glazbenim vodama. Autor glazbe je Toni Eterović koji uz Krunoslava Dražića potpisuje i aranžman.

Zanimljivo je da je ova pjesma nastala tako da se svi njeni sudionici uopće nisu vidjeli. Nikola Kristić radio je iz Stubičkih Toplica, Toni Eterović glazbu i mix na Krku, a Đuka Čaić pjesmu je otpjevao u Čakovcu. Unatoč tome, autori su složni da je ovo možda i prva slavonska tamburaška šansona. 

Iako je tijekom karijere snimio više od 400 pjesama, karijeru Đuke Čaića obilježile su domoljubne pjesme. Čaić će ostati zapamćen po čvrstom glasu i odličnoj interpretaciji bezbroj rodoljubnih, narodnih i zabavnih pjesama. Sljedeće godine proslavit će 45 godina umjetničkog djelovanja i 30 godina od snimanja pjesme Hrvatine.

Grupa Bumerang objavila novi singl Da se opet rodim

Grupa Bumerang 90-ih se godina prošlog stoljeća proslavila albumom Za srce i dušu te hitovima Čuča i Cvijeće cvijeću. Novi singl Da se opet rodim označava povratak benda u matičnu izdavačku kuću Croatia Records, a energiju i prepoznatljiv izričaj zadržali su i prenijeli u novu pjesmu. Autorstvo glazbe i teksta potpisuje Željko Krušlin Kruška, dok je za aranžman i produkcija zaslužan Duško Mandić. Iza video spota stoji Produkcija DMC.

Od samih početaka Bumerang surađuje s majstorima glazbenog zanata od kojih svakako valja istaknuti Đorđa Novkovića i Željka Pavičića koji su uvelike doprinijeli prepoznatljivosti benda. Tijekom dugogodišnjeg djelovanja grupa je surađivala i s velikanima domaće glazbene scene poput Zlatka Pejakovića, Ljiljane Nikolovske, grupom Magazin i drugima. Nakon nekoliko godina pauze pjevač Stjepan Lacko okuplja novu postavu vrhunskih glazbenika koja je spremna ispisati nove stranice glazbene priče grupe Bumerang. U iščekivanju novih pjesama uživajte u radiofoničnoj pjesmi Da se opet rodim koja će se, sigurno smo, još dugo zadržati u radijskom eteru.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ĐUKA ČAIĆ, BUMERANG